Kopačky na ultimate frisbee

Fotbal nehraju a tak když jsem kupoval kopačky na frisbee, byla to pro mě španělská vesnice. 🙂 Shromáždil jsem pár základních informací pro fotbalem nedotčené hráče ultimate.

Existuje několik druhů kopaček, lišících se především podrážkou určenou pro různé povrchy. Viz. tabulka zde: http://www.sportobchod.cz/s/jak-vybrat-fotbalove-kopacky-742

Pro ultimate frisbee jsou nejvhodnější asi tzv. lisovky, s plastovými lisovanými špunty, označené jako FG, firm ground. Jsou zmiňovány jako nejuniverzálnější kopačky.

Puma V5 08 SL Tricks I FG
Puma v5.08 SL Tricks FG

Kvůli dopadům z vysokých skoků by se MOŽNÁ hodily i HG, hard ground, které jsou dělané na tvrdé povrchy a víc tlumí dopad, ale jejich nízké špunty ve vyšší nebo mokré trávě ztrácí účinnost.

Také jsem četl, že na ultimate frisbee se hodí kopačky na americký fotbal. Bývají kotníkové, takže lépe drží nohu a navíc (jak říká Tonda), jsou primárně určené pro běhání a ne pro kopání. 😉 Nemá s nimi někdo zkušenost?

Kopačky na americký fotbal
Kopačky na americký fotbal

Jedna odpověď na “Kopačky na ultimate frisbee”

  1. Tak určitě v kopajdách na AM máš větší bezpečnost kotníků proti vyvrknutí ale za to soccer kopačky jsou jak na měké povrchy tak i na ty tvrdé všechno má své pro i proti záleží na lidech. Já hraji AM v kopačkách na soccer a nemůžu si je vynachválit jakej maj záběr i když jsou to kopačky za 900kč ale mám furt strach o kotník 😀 toď asi vše.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *