Zítra běžím Půlmaraton

Hervis ½Maraton Praha - moje startovní číslo 3359

Tak už se to přiblížilo. Zítra ve 12.00 vyběhnu společně několika tisíci běžci z celého světa na trať pražského Hervis ½Maratonu. V obědové pauze jsem si byl vyzvednout tašku letáků, tričko s logem ½Maratonu, svůj časoměrný čip a startovní číslo 3359.

Docela se těším, i když na druhou stranu cítím takovou nepříjemnou nejistotu. Nikdy jsem podobně velký závod neběžel, počasí je velmi nejisté a tak pořád přemýšlím, co si obleču a navíc rozhodně nemůžu říct, že bych měl za sebou kdo ví jak kvalitní trénink. 🙂

Běhání mě baví a tak se chodím proběhnout, i když na nic netrénuju, ale nerad běhám v chladnu a na běžkách jsem letos vůbec nebyl, takže byl jediným mým zimním tréninkem pravidelný pondělní florbal v tělocvičně. Proto se musím přiznat, že jsem na ½Maraton trénoval tak čtyři týdny, z toho ten poslední jsem měl spíš odpočinkový, abych to pár dní před závodem nepřepálil.

Půjdu si tam zítra především užít atmosféru a možnost být součástí takového běhu centrem Prahy, takže se nemusím stresovat z nutnosti podat kvalitní výkon (což ovšem neznamená, že se mi na startu nebude chtít čurat a nebudu mít ten pocit, jako bych neměl nohy :-D).

Pokud to stihnu pod dvě hodiny, budu spokojen, kdybych dokázal pokořit hranici 1.45, považoval bych to za skutečný úspěch. Takže mi držte palce…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *